Talbot Tagora

Talbot Tagora

Simca Talbot Information Centre Simca Talbot Informatie Centrum
Werk aan het project C9 begon in 1976, toen Chrysler Europe overeenstemming bereikt over een vervanger voor de trage verkoop van 180 en 2 liter modellen. Werk aan het project C9 begon in 1976, Toen Chrysler Europe overeenstemming bereikt over een vervanger voor de trage verkoop van 2 liter en 180 modellen. Tegen de tijd van de Peugeot overname in 1978 een groot deel van de werkzaamheden aan de nieuwe auto was voltooid, met inbegrip van de styling. Tegen de tijd van de Peugeot overname in 1978 een groot deel van de werkzaamheden aan de nieuwe auto is voltooid, met inbegrip van de styling. Te noemen de Simca 2000, de C9 is het gebruik van de Chrysler 2 liter motor en Simca ontworpen vering. Te noemen de Simca 2000, de C9 is het gebruik van de Chrysler 2 liter motor en Simca Ontworpen vering.
Peugeot binnenkort worden vrijgegeven 505 2 liter model zou zijn geweest in rechtstreekse concurrentie met de toenmalige naamloze Tagora. Binnenkort worden vrijgegeven Peugeot 505 2 liter model zou zijn geweest in het Rechtstreekse concurrentie met de toenmalige naamloze Tagora. Om dit te voorkomen botsing, het nieuwe management besloten om de Tagora te verbeteren en het topmodel met de Douvrin "co-op" V6-motor bieden gezamenlijk ontwikkeld door Peugeot, Renault en Volvo. Om dit te Voorkomen Botsing, Het nieuwe management besloten om de Tagora te Verbeteren en het topmodel met de Douvrin "co-op" V6-motor bieden Gezamenlijk ontwikkeld door Peugeot, Renault en Volvo.
Te bieden aan de nieuwe motor, de motorruimte is uitgebreid en op hetzelfde moment werd besloten om de MacPherson veerpoten voorwielophanging zoals gebruikt in de Peugeot 505 en 604 in plaats van de Simca ontworpen dubbele draagarmen vast te stellen. Te bieden aan de nieuwe motor, de motorruimte is uitgebreid en op hetzelfde moment Werd besloten om de MacPherson veerpoten voorwielophanging Zoals Gebruikt in de Peugeot 505 en 604 in plaats van de Simca Ontworpen dubbele draagarmen vast te stellen. Semi-trailing link schorsing van Peugeot oorsprong was uitgerust aan de achterzijde. Semi-achterrand link schorsing van Peugeot oorsprong was uitgerust aan de achterzijde. Wat Talbot willen betere behandeling dan op de 505 te bieden, werd de ophanging aangepast. Wat willen Talbot Betere behandeling dan op de 505 te bieden, Werd de ophanging aangepast.
Niemand zal ontkennen dat de Tagora keek onderscheidend toen voor het eerst verscheen op de Autosalon van Parijs in oktober 1980. Niemand zal ontkennen Dat de Tagora Keek onderscheidend Toen voor het eerst verscheen op de Autosalon van Parijs in oktober 1980. Meest ongebruikelijke De auto-functie is een sterk raked voorruit en motorkap dalende lijn. Meest ongebruikelijke De auto-functie is een sterk rake voorruit en motorkap dalende lijn. Op 5ft 11ins de nieuwe Talbot was zeer breed, maar de totale lengte van 15ft 2ins was niet langer dan een BMW 5-serie of de Ford Granada. Op 5ft 11ins De Nieuwe Talbot was zeer ras, maar de totale lengte van 15ft 2ins was niet langer dan een BMW 5-serie van de Ford Granada. Talbot in geslaagd optimaal te profiteren van de korte motoren gebruikt om een groot gebied te verlaten voor vijf personen en grote hoeveelheden bagage. Talbot in geslaagd optimaal te Profiteren van de Korte motoren Gebruikt om een groot gebied te verlaten voor Vijf personen Hoeveelheden en grote bagage.
Door het gebruik van drie verschillende motoren, een reeks van Tagoras beschikbaar was. Door het gebruik van drie Verschillende motoren, een reeks van Tagoras beschikbaar was. Er waren twee modellen aangedreven door de Simca 2155 cc-afgeleide eenheid. Er waren twee modellen Aangedreven door de Simca 2155 cc-Afgeleide eenheid. Dit was aangebracht in de GL en GLS modellen. Dit was aangebracht in de GL en GLS modellen. Een enkele twin-choke carburateur is gemonteerd en de motor ontwikkeld 115 pk. Een enkele twin-choke carburateur is gemonteerd en de motor Ontwikkeld 115 pk. De volgende motor is de 2304 cc turbo diesel gemonteerd op de DT-model, dat niet is geïmporteerd naar het Verenigd Koninkrijk. De volgende motor is de 2304 cc turbo diesel op de DT-model, DAT niet gemonteerd is GEIMPORTEERD naar het Verenigd Koninkrijk. Top van de reeks was de Douvrin 2664 cc motor gemonteerd op de SX-model, dat 165 pk ontwikkeld. Top van de reeks was de Douvrin 2664 cc motor gemonteerd op de SX-model, DAT 165 pk ontwikkeld.
De reeks Tagora werd gelanceerd in Frankrijk in april 1981. De reeks Tagora Werd gelanceerd in Frankrijk in april 1981. De Britse lancering was een maand later, en grote posters verschenen in het hele land met een foto van de auto die de boodschap, "De nieuwe Talbot Tagora. Luxe en prestaties herdefiniëren". De Britse lancering was een maand later, en grote posters verschenen in het hele land met een foto van de auto die de boodschap, "De nieuwe Talbot Tagora. Luxe en prestaties herdefiniëren". Alleen de 2.2 liter auto's beschikbaar waren bij de introductie in het Verenigd Koninkrijk, heeft de SX niet verschijnt pas in oktober 1981. De GL-model kwam met een 4-versnellingsbak en de stuurbekrachtiging werd genoemd als een optie, maar de enkele voorbeelden van gezien dit model hebben alle stuurbekrachtiging, dus het kan zijn uitgerust voor iedereen. Beschikbaar waren bij de introductie in het Alleen de 2.2 liter auto's Verenigd Koninkrijk, heeft de SX niet verschijnt pas in oktober 1981. De GL-model Kwam met een 4-versnellingsbak en de stuurbekrachtiging Werd genoemd als een optie, maar de enkele voorbeelden gezien van dit model hebben alle stuurbekrachtiging had, dus het kan zijn uitgerust voor iedereen. De GLS had een 5 speed box, Getint glas, stuurbekrachtiging, toerenteller, velours bekleding en centrale vergrendeling. De GLS had een 5 speed box, Getint glas, stuurbekrachtiging, toerenteller, velours bekleding en centrale vergrendeling.
Zowel Motor en Autocar testte de 2.2 GLS in hun vraagstukken van 16 mei 1981, en beiden waren onder de indruk van de meeste aspecten van de auto. Zowel Motor en Autocar testte de 2.2 GLS in HUN vraagstukken van 16 mei 1981, en beiden waren onder de indruk van de Meeste aspecten van de auto. Het brandstofverbruik is met name goed voor de tijd en de motor grootte, met Motor bereiken van een totaal gemiddelde van 24,3 mpg. Het brandstofverbruik is voldaan naam goed voor de tijd en de motor grootte, ontmoette Motor bereiken van een totaal Gemiddelde van 24,3 mpg. Zij behandelde het Tagora als een uitstekend ruime auto voor passagiers en bagage met indrukwekkende economie en verfijning. Zij behandelde het Tagora als een uitstekend ruime auto voor passagiers en bagage met Indrukwekkende Economie en verfijning. Kritiek op het niet-effectieve ventilatiesysteem was heel gemotiveerd, Tagoras wordt warm plaatsen om in warm weer. Kritiek op het niet-effectieve ventilatiesysteem was heel gemotiveerd, Tagoras wordt warme plaatsen om in warm weer.
In oktober 1981 de 2.6 model SX eindelijk aangekomen in het Verenigd Koninkrijk. In oktober 1981 de 2.6 model SX eindelijk aangekomen in het Verenigd Koninkrijk. Naast de veel krachtiger motor, de SX was lichtmetalen velgen, electrische ramen voor en achter, in hoogte verstelbare bestuurderstoel, schijfremmen rondom, koplamp wassen veeg systeem, chroom-bedekte inzetstukken op de bumpers, trip computer, en vertraagde de timing voor het interieur licht. Naast de veel krachtiger motor, de SX was lichtmetaalen velgen, electrische ramen voor en achter, in hoogte verstelbare bestuurderstoel, schijfremmen rondom, Koplamp Wassen Veeg systeem, chroom-Bedekte inzetstukken op de bumpers, trip computer, en vertraagde de timing voor het interieur licht . In Frankrijk, lederen bekleding is een optie. In Frankrijk, lederen bekleding is een optie. De SX was zeker snel. De SX is zeker snel. Sommige journalisten behaalde een 0-60 tijd van 8,3 seconden met dit model. Sommige journalisten Behaalde een 0-60 tijd van 8,3 seconden met dit model. Helaas, vragen van potentiële kopers duurde wat langer. Helaas, vragen van Potentiële kopers duurde wat langer.
Om te zeggen dat de verkoop van de Tagora trage waren zou een understatement. Om te zeggen Dat de verkoop van de Tagora trage Waren zou een understatement. Maanden na het model werd ingevoerd, zou een moeilijk-ingedrukt om een op de weg in het Verenigd Koninkrijk. Maanden na het model Werd ingevoerd, zou een moeilijk-ingedrukt om een op de weg in het Verenigd Koninkrijk. De positie was slechts iets beter in Frankrijk, geholpen door de beschikbaarheid van de diesel turbo model, en klanten in andere Europese landen ook de rug toegekeerd op de Tagora. De positie is slechts iets beter in Frankrijk, geholpen door de beschikbaarheid van de turbo-diesel-model, en klanten in andere Europese Landen ook de rug toegekeerd op de Tagora. Weinigen zouden het niet eens dat de vroege jaren 1980 was waarschijnlijk de minst geschikte moment een compleet nieuwe auto te starten in de meer dan 2 liter-klasse, de wereld was in de diepte van een recessie. Weinigen zouden het niet eens Dat de vroege jaren 1980 was waarschijnlijk de minst Geschikte moment een compleet nieuwe auto te starten in de meer dan 2 liter-klasse, de wereld werd in de diepte van een recessie. In combinatie met de slechte ontvangst van de nieuw leven ingeblazen Talbot merk genoten, was het niet verwonderlijk dat de Tagora was een verkoop mislukking. In combinatie met de slechte ontvangst van de nieuw leven ingeblazen Talbot merk genoten, is het niet verwonderlijk Dat de verkoop Tagora was een mislukking. Dit was een grote schande, want slechte ventilatie uit elkaar, het was een zeer goede auto. Dit was een grote schande, wil slechte ventilatie uit elkaar, het was een zeer goede auto. 1982 zag de 2.2 GL gedaald van het assortiment en de productie van de andere modellen op de voormalige Simca fabriek gestaakt in juni 1983, afgesloten met slechts 19.403. 1982 zag de 2.2 GL gedaald van het assortiment en de productie van de andere modellen op de voormalige Simca fabriek gestaakt in juni 1983, afgesloten met slechts 19.403.
© 2012 van Eedenonline |